sâmbătă, 8 martie 2014

The tree of dreams M-am hotărât să realizez în sfârșit niște tablouri... Deși sunt începătoare, ambiția nu mă lasă să nu încerc diverse tehnici și lucruri... Acesta este al doilea tablou de anul acesta... Primul tablou a fost trimis la un concurs de origami și pictură, numit: „La joacă cu flori de primăvară”...însă, am avut noroc să fotografiez amănunțit lucrările... Tema sugera un tablou de primăvară, înflorit, în două lucrări:
♣ prima - pictură
♣ a doua - origami

 Câte ceva despre legenda florilor de cireș...
În cadrul limbajului chinezesc al florilor , florile de cireș sunt adesea un simbol al dragostei. Pentru japonezi, florile de cireș înglobează semnificații foarte diverse. Ele sunt simboluri asociate vizual ori poetic cu norii și zăpada , dar reprezintă și un semn al norocului, ori o emblemă a dragostei și afecțiunii.
  Odată cu echinocțiul de primăvară și mărirea imperceptibilă dar fatidică a zilelor, frigul iernii iși pierde vigoarea, iar razele soarelui mângâie pomii, îndemnându-i să-și dea la iveală gingașele și  imaculatele flori. După o vreme, ca o încoronare a primăverii, florile de cireș explodează în nuanțe strălucitoare de roz și alb-roziu. În această perioadă, Japonia devine "țara florilor de cireș". Emblemă și obiect de mândrie națională în Japonia, florile de cireș, numite "sakura" ( in limbajul kanji japonez) sau "hiragama" ( în limba japoneză) , sunt slăvite și onorate ca reprezentări ale primăverii și ale frumuseții.
  Unul din motivele pentru care "sakura" sunt atât de apreciate constă în scurta perioada de timp în care florile rezistă pe crengile cireșului.
 Petalele florilor de cireș se desprind de caliciu la numai două - trei zile de la apariție, iar această existență scurtă, dar magnifică, a fost reprezentativă pentru spiritul și credința războinicilor samurai și a dorinței lor de a se sacrifica pentru o cauză nobilă.
 Festivalul japonez al florilor de cireș, numit Hanami, duce mai departe o traditie de peste 7 secole si își are originea într-o sărbătoare elitisită a curții imperiale, răspândită apoi printre samurai și, în cele din urmă, în rândul întregii populații din Japonia. În zilele noastre, festivalul florilor de cireș constă, de obicei, în petreceri în aer liber, sub ramurile pomilor de cireș, și este marcat în unele zone de lanterne de hârtie (lampioane) care luminează în nopțile de pe parcursul întregii festivități.
 Potrivit unora, Hanami ar trebui să fie mai puțin dedicat mâncării și băuturii, și mai ales contemplării florilor de cireș și reînnoirii spiritului oamenilor, precum și reevaluării vieții din perspectiva aspectului ei efemer.

Oricum, revenind, am reușit să realizez de această dată și un tutorial...


2 comentarii:

Lăsați un comentariu! Părerile, ideile și sugestiile voastre sunt bine venite! ☺